2017 Yılı IEEE Türkiye Bilim Ödülleri Töreni Gerçekleşti.

Bu yıl ilk defa düzenlenen IEEE Türkiye Ödülleri töreni 21 Aralık 2017 tarihinde Bilkent Üniversitesi Mithat Çoruh Amfisinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşması IEEE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gözde Bozdağı Akar yapılan törende bu sene toplamda dört ayrı kategoride ödüller verildi. IEEE Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç Dr. Güneş Kurt tarafından takdim edilen 2017 yılı Doktora Tezi Ödülü sahipleri Mehmet Nuri Akıncı, Kübra Kalkan, Süheyla Çetin Karayumak, Seyhan Uçar ve Kadir Üstün oldu. IEEE Türkiye Ödül Seçim Komitesi Başkanı Prof Dr. Tolga Duman tarafından takdim edilen Araştırma Teşvik Ödülü sahipleri ise Ertuğrul Başar, Tolga Çukur ve Özgür Ergül olmuştur.

Erdal Arıkan, bilgi kuramı ve kodlama alanında yaptığı özgün, öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları ile Türkiye akademik dünyasına uluslararası düzeyde yapmış olduğu olağanüstü büyük katkılar nedeni ile “IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü”ne ve Levent Onural, IEEE Türkiye’ye Kurucu Başkan sıfatı ile yaptığı olağanüstü büyük katkılar nedeni ile “IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüşlerdir.

Açılış konuşmasının yanı sıra Prof. Dr. Levent Onural, IEEE Türkiye Şubesi’nin 1989 yılından günümüze kuruluş hikayesini özetlediği konuşma ve Prof. Dr. Erdal Arıkan’ın bilgi kuramı ve kanal kodlama alanında yaptığı konuşma ödül törenine katılan konuklar tarafından ilgiyle dinlenmiştir. Ödül töreninin tamamını aşağıdaki linkden izleyebilirsiniz.

https://drive.google.com/open?id=1Rp2IpPbR9kuoF2r7BI9XoNCS-qXQKXQv

IEEE Türkiye olarak tüm ödül sahiplerini tekrardan tebrik eder, önümüzdeki yıllarda da başarılı bilim insanlarını ödüllendirmeye devam edeceğimizi bildirmek isteriz.

 

 

 

 

Total
0
Shares